Jogszabályok, ajánlások

Ma Magyarországon a tájékoztatási rendszerek kiépítésére törvények, rendeletek kötelezik az intézményeket.

A jogszabályok mellett számos ajánlás, tervezési segédlet rögzíti az info-kommunikációs rendszerek megfelelő kialakításának feltételeit, amely szempontokat szintén érdemes figyelembe venni.

Törvények, rendeletek

A közintézményekben és a közszolgáltatást nyújtó intézményekben, vagyis gyakorlatilag valamennyi intézménytípusra vonatkozóan törvényi kötelesség egyenlő esélyű hozzáférést biztosítani a közérdekű információkhoz, amely követelmény az intézményen belüli önálló tájékozódás biztosítására is kiterjed.

Pályázati követelmények

Pályázati támogatások esetén az információs rendszerek telepítése a komplex akadálymentesítés témakörébe tartozik. Mivel a pályázati kiírásokban az akadálymentesítés gyakorlatilag bármilyen infrastrukturális fejlesztésnél megkerülhetetlen, az akadálymentesítés követelményeit az info-kommunikációs rendszerek megvalósításakor sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!